1698906.jpg

Tämä torttu kuuluu perheeni ehdottomiin suosikkeihin..

Piirastaikina (21cm vuokaan) :

150g huoneenlämpöistä voita

2rkl sokeria

1 keltuainen

3 dl vehnäjauhoja

täyte:

2 pötköä Center karkkeja

3 kypsää banaania

3 dl vispikermaa

1tl pikakahvijauhetta

2 tl tomusokeria

Voitele vuoka. Vaahdota voi pehmeäksi sokerin kanssa. Sekoita joukkoon keltuainen ja lisää jauhot. Nosta taikina ainakin 30 minuutiksi jääkaappiin ja paina se sen jälkeen tasaisesti vuokaan. Laita vuoka taikinoineen vielä n. 30 min. jääkaappiin. Kypsennä sitten 200 asteisen uunin alimmalla tasolla kunnes pohja on kullankeltainen.

Levitä suklaanapit tiivisti pohjan päälle ja pistä vuoka takaisin uuniin hieman yli minuutiksi. un suklaanapit ovat sulaneet niin levitä sulanut massa tasaiseksi. Jäähdytä täysin kylmäksi.

Halkaise kuoritut banaanit ja asettele ne tiiviisti vuokaan. Kuohuta kerma ja lisää siihen pikakahvijauhe ja tomusokeri. Lisää kerma vuokaan.